Ταπετσαρίες Καναπέδων / Σαλονιών

ΣΑΛΟΝΙΑ ΝΤΥΤΑ : ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Διατηρούμε την κλασσική ταπετσαρία με τις πάνινες φάσες  τις σούστες  την τζίβα και το βαμβάκι σαν κύρια υλικά.

Η τεχνική του δεσίματος των σουστών με σπάγκους είναι βασικός παράγοντας για την διάρκεια της ζωής του καναπέ.

Ειδικά ελατήρια από ατσάλι δένονται με "Γερμανική" μέθοδο πάνω στις φάσες, και μεταξύ τους σταυρωτά με κόμπους.  Σκεπάζονται με ξασμένο κοκκοφοίνικα (τζίβα) και ράβονται σε ενιαίο σύνολο καλυμμένο με λινάτσα. Πάνω από τα υλικά τοποθετείται φυτίλι βαμβάκι και ράβεται με επένδυση από κάμποτο. Στη συνέχεια καρφώνεται η τελική ταπετσαρία. (Ύφασμα ή δέρμα).

Υπάρχουν δύο κατηγορίες βάσεων. Η κατασκευή "σουφλέ" όπου όλο το σύμπλεγμα με τις σούστες υποχωρεί και επανέρχεται σαν σύνολο, και η απλή κατασκευή όπου στο μπροστινό μέρος είναι σταθερό.(υπάρχει ξύλο κάτω από το μπουρλέ.)
Σε κάθε περίπτωση η διάρκεια ζωής της κατασκευής με την συνηθισμένη χρήση είναι πάνω από 15 χρόνια.

Στο εμπόριο ΔΕΝ έχουν εφαρμογή αυτές οι οικολογικές ταπετσαρίες αλλά κυριαρχούν οι βάσεις με ελαστικούς ιμάντες. (Απλό σύμπλεγμα λαστιχένιων φασών κάτω από τα μαξιλάρια.) Σε μάς εφαρμόζονται μόνο αν το επιθυμεί ο πελάτης. (Για μειωμένο κόστος). Στα κινητά μαξιλάρια από αφρώδες χρησιμοποιούμε την καλύτερη ποιότητα υλικού, σε πυκνότητες ανάλογες με την επιθυμητή "μαλακότητα".


ΣΑΛΟΝΙΑ ΛΟΥΣΤΡΑΤΑ : Κατασκευασμένα από μασίφ ξύλο (συνήθως Ελληνικής καρυδιάς) με  εμφανή λουστράτο σκελετό και κινητά μαξιλάρια από πολυφλέξ στο καθιστικό και την πλάτη.

Η βάση ταπετσαρίας με δερμάτινα λουριά ή λεπτές φιξ επενδύσεις. Είναι λιτά στη φόρμα ή έχουν αφαιρετική προσαρμογή κλασικών στοιχείων, και μέρη με  ξυλόγλυπτο διάκοσμο ή ζωγραφική. 

Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει καναπέδες 2-3-4 θέσεων, θρόνους, πολυθρόνες, ντεμί πολυθρόνες, ανάκλιντρα, μπαγκέτες, δίφρους και δίφρους διθέσιους, τραπέζια μέσης, και λάμπας, και  βοηθητικά έπιπλα για το καθιστικό. 
Σαλόνια Louis XV : Eπιπλα Louis XV- XVI, και στυλ  Empire  σε χειροποίητη κατεργασία. Διατηρούμε στη συλλογή μας επιλεγμένα κομάτια αυθεντικού σχεδιασμού σε σύνολα από καναπέδες 2-3 θέσεων με λουστράτο εμφανή σκελετό και σταθερή ταπετσαρία, όμοιες πολυθρόνες, τα ανάλογα τραπεζάκια και μικρά καθίσματα. Επίσης μπερζέρες σκεπαστές  μπαγκέτες και ανάκλιντρα. Ειδικά έπιπλα : Κατασκευές ειδικών διαστάσεων, και χρήσεων, ανάλογα με τις ανάγκες του καθιστικού χώρου. Ενδεικτικά αναφέρουμε  ερμάρια και  βιτρίνες,  βιβλιοθήκες, έπιπλα τζακιού  και καλύμματα, διάτρητα διαχωριστικά, πυλώνες και πλαίσια παραθύρων, έπιπλα μουσικής και TV, BAR,   πορτ μαντώ, επενδύσεις τοίχων, και  κατασκευές από ορείχαλκο. 

Η πρόταση Ελληνικού σχεδιασμού, καλύπτει και τα φωτιστικά που είναι απαραίτητα για τον χώρο, τα υφάσματα ταπετσαρίας, τα χαλιά σε ειδικά σχέδια, και τα διακοσμητικά αντικείμενα.