Αρχαικό Τραπεζάκι Τρίποδο Μπρούτζινο

Αρχαικό Τραπεζάκι Τρίποδο Μπρούτζινο

Το ορθογώνιο τριποδικό τραπέζι ήταν ο κυρίαρχος τύπος τραπεζιού της αρχαιότητας κατά την αρχαϊκή και κλασική περίοδο. Η μορφή αυτή μπορεί να έχει πιθανόν Αιγυπτική καταγωγή, αλλά οι Έλληνες σύντομα εξέλιξαν τον τύπο σε μία εξαιρετικά όμορφη και ενδιαφέρουσα δημιουργία.

Η τάβλα του τραπεζιού αυτού ήταν μακρόστενη και στηριζόταν σε τρία πόδια, δύο στη μία στενή πλευρά και ένα στην άλλη. Τα πόδια ήταν συνήθως ορθογώνια, με κωνοειδές σχήμα (λέπτυνση στην άκρη) και κατέληγαν σε λεοντοπόδαρα. Σπάνια στη μία πλευρά το πόδι ήταν λοξό (πλάγιο) και στην άλλη κατακόρυφο. Με την τάβλα του τραπεζιού συνδέονταν με τόρμους, γόμφους ή ήλους και μεταξύ τους για περισσότερη στήριξη με δοκάρια, ένα ανάμεσα στα δύο πόδια της μιας πλευράς και ένα που συνέδεε το δοκάρι αυτό με το χαμηλότερο μονό πόδι. Τα πόδια είχαν επιπλέον εξαρτήματα στα άνω άκρα τους για περαιτέρω στήριξη της τάβλας του τραπεζιού.
  • Κωδικός Προϊόντος: Τραπεζάκι Νο3
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 0,00€

Ετικέτες: Αρχαιο Ελληνικό τραπεζάκι, σαλόνι, κλισμός, Terence Harold Robsjohn-Gibbings, έπιπλα, αρχαία ελληνικά έπιπλα, αρχαϊκά, τρίποδο τραπέζι, μπρούτζινο